Använd en genomskinlig tandställning

Att åtgärda olika tandrelaterade problem kan ge dig ett finare leende eller minska problem som kan finnas. Tänder kan växa alldeles för när varandra, de kanske inte har tillräckligt med plats för att kunna komma ut och du kan ha stora utrymmen mellan tänderna. Det finns då en lösning som kan hantera sådana saker. Att använda en tandställning kan ge dig tänderna du vill ha. Då kan du välja en bra genomskinlig tandställning. Det ger dig samma fina slutresultat men utan att du känner att tandställningen är i vägen. Fördelarna är många när du väljer Invisalign för tandreglering.

Först och främst kan du slippa känna dig obekväm att tandställningen ser ful ut. Den är istället nästintill osynlig men utan att det påverkar slutresultatet. Dessutom fastnar inte en massa mat i tandställningen då den tas ut när du ska äta. På det sättet blir tandhygienen mycket lättare och du kan fortsätta att le som vanligt. Att känna sig bekväm med hur man ser ut under tiden man använder en tandställning är självklart viktigt.

Hur den genomskinliga tandställningen fungerar

Det finns en del skillnader att tänka på. Först och främst byts skenan ut med jämna mellanrum. Den ska sitta i dygnet runt med undantag från då du äter eller när du borstar tänderna. Då kan du ta ut den. En genomskinlig tandställning är därmed lite annorlunda från en vanlig tandställning. Där man inte kan ta ut den utan den sitter fast under hela behandlingstiden. För många är Invisalign ett bättre alternativ då den knappt syns men ger fortfarande ett fantastiskt resultat. Det kan vara något att titta närmare på om du behöver tandreglering. Prata med din tandläkare för att se om det är optimalt för dig.

Posted in Hälsa & Vård | Comments Off on Använd en genomskinlig tandställning